fredag 28 december 2012

Vit Kladdkaka

Fick ett sms av en kompis som behövde tips på en enkel efterrätt till nyår. Och då började hjärnan fundera... jag älskar ju att baka och framför allt jag äääälskar bakverk!! Ingen bra kombination, men iaf så dök ett gammalt recept upp och japp då måste vi ju baka till fredagsmyset så just nu står det en härligt underbart doftande kladdkaka i ugnen... saknade vit choklad här hemma så det fick bli en gammal hederlig istället, men de e minsann inte fy skam det heller!

Här har ni receptet på vit kladdkaka som är fantastiskt god!!!
Undrar om den får heta VIT kladdkaka eller det anses stötande?!

Vit kladdchokladtårta

Vit kladdchokladtårta 
Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som här serveras med exotisk frukt och vispad grädde.

Ingredienser

250 g vit choklad
200 g Arla smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl Arla Köket vispgrädde

florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Hacka chokladen.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Rör i choklad, konjak och mjöl.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
  • Låt kakan kallna och ställ i kylen.
 Glasyr:
  • Hacka chokladen.
  • Koka upp grädden.
  • Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  • Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen.
  • Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
  • Sikta över florsocker. 
Tjing!!!
 

Inga kommentarer: