Här har ni receptet på vit kladdkaka som är fantastiskt god!!!
Undrar om den får heta VIT kladdkaka eller det anses stötande?!
Vit kladdchokladtårta
Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som här serveras med exotisk frukt och vispad grädde.
Ingredienser
250 g vit choklad200 g Arla smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl Arla Köket vispgrädde
florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Hacka chokladen.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Rör i choklad, konjak och mjöl.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
- Låt kakan kallna och ställ i kylen.
- Hacka chokladen.
- Koka upp grädden.
- Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
- Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen.
- Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
- Sikta över florsocker.
Tjing!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar